دلیل عمده استفاده از میلگردهای FRP در داخل بتن، جلوگیری از پدیده خوردگی و افزایش میرایی ارتعاشات ایجاد شده در سازه در برابر ارتعاش میباشد. هر چند که استفاده از میلگردهای FRP به جای نمونههای فلزی سبب کاهش وزن بنا نیز خواهد شد، اما در استفاده از این میلگردها، مساله کاهش وزن اهمیت ناچیزی نسبت به دو مورد بیانشده دارد. دلیل بالا بودن ضریب میرایی کامپوزیتها، خواص غیرکشسان آنهاست که انرژی جذب شده را میرا میکنند. در حالی که مواد فلزی حالت کشسان داشته و انرژی جذب شده را میرا نمینمایند. بنابراین مواد کامپوزیتی در برابر ارتعاشات زلزله عملکرد بهتری خواهند داشت و بهترین گزینه جهت مقاومسازی سازه در برابر لرزهها خواهند بود.
همچنین بنا به دلایل زیر میلگردهای FRP به عنوان یک جایگزین مناسب برای آرماتورهای فولادی در سازه های دریایی ، سازه پارکینگ ها ، عرشه های پل ها، ساخت بزرگراه هایی که بطور زیادی تحت تاثیر عوامل محیطی هستند و در نهایت سازه هایی که در برابر خوردگی و میدانهای مغناطیسی حساسیت زیادی دارند پیشنهاد می کند.
1- مقاومت کششی بیشتر از فولاد
2- یک چهارم وزن آرماتور فولادی
3- عدم تاثیر در میدانهای مغناطیسی و فرکانس های رادیویی ، برای مثال تاثیر روی دستگاه های بیمارستانی
4- عدم هدایت الکتریکی و حرارتی
بکارگیری میلگردهای FRP به جای میلگردهای فلزی، بهطور قابل ملاحظهای از زیانهای ناشی از بروز خوردگی جلوگیری میکند. تخریب ناشی از پدیده خوردگی در بتن مسلحشده با میلگرد فلزی بدین گونه است که نخست میله های فلزی داخل بتن دچار زنگزدگی شده و اکسید میشوند. سپس این اکسیدها به سمت سطح بیرونی بتن شروع به مهاجرت کرده و با انتشار در داخل بتن باعث از بین رفتن آن میشوند.
بدین ترتیب با خوردهشدن دو جزء فلزی و بتنی سازه، زمینه تخریب کامل سازه بتنی فراهم میگردد. روشهای سنتی گذشته مانند چسباندن صفحات فلزی بر روی سازه یا اضافه کردن ضخامت بتن جهت مقابله با پدیده خوردگی ضمن آنکه مشکل خوردگی فلز را مرتفع نخواهد نمود، سبب افزایش وزن سازه و آسیبپذیرترشدن آن در برابر زلزله نیز خواهد شد. جهت جلوگیری از این امر میتوان با مقاوم سازی سطح خارجی سازه بتنی توسط مواد مرکب و استفاده از میلگردهای FRP در داخل بتن، هم مشکل خوردگی فلز داخل سازه را حل نمود و هم جلوی مختل شدن کارایی سازه در صورت خورده شدن بتن را گرفت که این بهترین روش مقابله با پدیده خوردگی در یک سازه بتنی میباشد.
کشور ما نیاز بسیار گستردهای به استفاده از کامپوزیتها در قالب آرماتورهای کامپوزیتی دارد. هماکنون بسیاری از سازههای بنا شده در محیطهای خورنده مناطق مختلف کشور همچون پلهای دریاچه ارومیه و یا ساختمانهای جنوب کشور دچار معضل خوردگی هستند که استفاده از کامپوزیتها میتواند پاسخگوی مشکل این قبیل سازهها باشد.
شرکت عمران صنعت آوا نمايندگی فروش دال های کامپوزيتی FRP از شرکت KCI کره جنوبی در ايران ميباشد .
برخی از مزايای دال های کامپوزيتی FRP عبارتند از :
سبکی وزن، دوام بالا، نصب سریع و حل مشکلات عرشه پلهای بتنی از قبيل یخ زدن و آب شدن ، خوردگی آرماتورها، خستگی، وزن سنگین ، زمان ساخت طولانی و کیفیت غير يکنواخت
در صورتی که مقاومت دال به هر دلیل کمتر از مقدار مورد نظر باشد ، دال را می توان با افزایش ضخامت و ریختن بتن در جا روی وجه بالایی آن ، و یا با افزایش ضخامت و قرار دادن آرماتور روی وجه زیرین و سپس بتن پاشی وجه زیرین آن تقویت کرد .
انتقال کامل نیرو بین بتن قدیم و بتن جدید ، کلید موفقیت این عملیات است . این کار ، اغلب با زبر کردن سطوح قدیمی ، آغشته کردن سطوح قدیمی به رزین ، استفاده از میلگرد های مهاری انتظار و ... انجام می شود .
چسباندن ورق فولادی یا بولت کردن ورق در وجه پایینی و بالایی نیز از راه حل های تقویت خمشی دال است .
سیستمهای الاستومر (لاستیك طبیعی)
سیستمهای لاستیكی طبیعی و مصنوعی با میرایی كم
سیستم جداگر لاستیكی با هسته سربی LRB
سیستمهای لاستیك طبیعی با میرایی زیاد HDNR
مقاوم سازی با ميراگرهای اصطکاکی
مقاوم سازی با ميراگرهای تسليمی
مقاوم سازی با ميراگرهای آلياژی SMA
مقاوم سازی با ميراگرهای ويسکوز
مقاوم سازی با آئین نامه ACI 440.2R-02
مقاوم سازی با آئین نامه ISIS – CANADA
مقاوم سازی با توصيه های JSCE 2000
مقاوم سازی با راهنمای JBDPA 1999
مقاوم سازی با راهنمای BRO94 1999
مقاوم سازی با استاندارد CSA-S806 2002
مقاوم سازی با آئين نامه Eurocode 8
مقاوم سازی با دستورالعمل JBDPA
شرکت عمران صنعت آوا
دفتر مرکزی: تهران، ميدان دکتر فاطمی (جهاد)، ابتدای خیابان شهید گمنام، جنب تالار وزارت کشور، ساختمان یاس، پلاک 26، طبقه سوم، واحد 18
تلفن: 88978345 و 88978346
فاکس: 88992245-021
info @ omransanatava . com
www.osa-frp.com
نماينده فروش: شرکت مقاوم تدبیر قشم
منطقه آزاد قشم، درگهان، مجتمع تجاری دریا، طبقه اول، واحد C41-2174
تلفن و فاکس: 5226880-0763
www.mtqeshm.ir
کانال تلگرام ما: omransanatava@